Leeftijdsdiscriminatie

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Actualiteit 15 jaar verplicht werken

15 jaar verplicht werken

E-mail Print PDF

Hoewel de overheid aandringt om langer door te werken, minimaal tot 65, worden vanuit diezelfde overheid niet altijd de faciliteiten geboden om dit ook concreet te kunnen doen. Getuige een klacht over het aannamebeleid bij Defensie.

 

Op 16 november 2008 meldde een 51 jarige boordwerktuigkundige, dat hij op basis van zijn leeftijd nooit meer aangenomen kon worden bij Defensie. Men kan maar tot maximaal 45 jaar instromen, omdat er minimaal 15 jaar verplicht pensioen opgebouwd moet worden.

 

De pensioenverzekeraar van defensie, het ABP, stelt deze eis van deze 15 jaar helemaal niet. Maar deze voorwaarde blijkt vastgelegd in het Militair Ambtenarenreglement, in artikel 5.

( concreet: artikel 5 a, punt 3)

 

Er zal nagevraagd worden bij de minister van Defensie hoe deze volkomen achterhaalde leeftijdsdiscriminatie nog in dit reglement is blijven staan.

 

Niet alleen worden 45 plussers hierdoor geschaad in hun arbeidsmarkt perspectief, maar tevens weerhoudt het werknemers van doorstroom naar andere organisaties als er een dergelijke verplichting op hun arbeidsjaren rust: of minimaal 15 jaar bij defensie werken of geen pensioen.

Laatst aangepast ( woensdag, 19 november 2008 19:10 )  

One Liners

Te oud bestaat niet!