Leeftijdsdiscriminatie

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Actualiteit Leeftijdsdiscriminatie bij Alberda college en Zadkine college

Leeftijdsdiscriminatie bij Alberda college en Zadkine college

E-mail Print PDF
Al vanaf 2007 signaleren wij leeftijdsdiscriminatie bij opleidingen,zowel bij het Zadkine college (in 2007) als bij het Alberdacollege in 2008, beiden te Rotterdam. Het betreffen administratieve opleidingen en logistieke opleidignen.

Hierbij wordt een maximale leeftijdsgrens bij instroom van 40 jaar respectievelijk 35 jaar gehanteerd. Hierop is door ons geïnformeerd naar de reden hiervoor, omdat men amper op de helft van de loopbaan is, men door de overheid aangemoedigd wordt om scholing te blijven volgenis en nog wel 25 jaar plezier kan hebben van een opleiding en passend werk. Het antwoord was helaas erg negatief. De aangehouden leeftijdsgrens had te maken met “de vraag van werkgevers”(?).

Een wel zeer dubbel antwoord was hierin de constatering dat er een grote vraag naar de functies was, maar dat werkgevers alleen belangstelling zouden hebben voor 20- en 30- gers. En dat deze leeftijdsgrens mede door de opdrachtgevers (uitkerende instanties) ingegeven was.

Gezien de huidige situatie, waarbij zowel gemeenten, als het UWV geen leeftijdsgrenzen hanteren, integendeel, en waarbij uitkeringsgerechtigden tot zeker hun 64e sollicitatieplichtig zijn, een wel zeer vreemde reactie.

Wij verwijzen klager door naar de Commissie Gelijke Behandeling.
Laatst aangepast ( maandag, 06 oktober 2008 15:53 )  

One Liners

 

Ooit werkte jong en oud gewoon naast elkaar.